Σοκολατένια brownies με ταχίνι
Τα υλικά μας
- 300γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300γρ.ταχίνι με κακάο (υπάρχει στα super markets)
- 300γρ. χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι βιολογικό καλύτερα
- 200γρ.κουβερτούρα σοκολάτας υγείας
- 70γρ.καρύδια ξεφλουδισμένα ή ανάλογα με την προτίμησή μας άλλο ξηρό καρπό ή καθόλου ξηρό καρπό
- 1κ.γλ. baking powder
#tip: Αν θέλετε προσθέτετε άχνη ζάχαρη στο μίγμα (για να λιώσει πιο εύκολα), για να το κάνετε πιο γλυκό. Εμείς πάντως που αγαπάμε τη μαύρη σοκολάτα, το τρώμε χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Η ανάμειξη μπορεί να γίνει ακόμα και με πιρούνι ή αβγοδάρτη, χωρίς τη χρήση μίξερ.
- Σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο ταψί αλείφουμε λάδι και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Η διάρκεια ψησίματος ποικίλει ανάλογα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Εμείς προτείνουμε 40 λεπτά για υφή brownies ή 50 λεπτά για να είναι ψημένα αρκετά και καθόλου ρευστά.
Πηγή : nutrischool.gr