Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και σουρίμι καβουριού
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1 συσκευασία σουρίμι καβουριού
1 κόκκινο λάχανο μέτριο
100 γρ. Καρυδόψιχα
100 γρ. Σύκο αποξηραμένο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
20 γρ. Μουστάρδα
10 γρ. Μέλι
100γρ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 λεμόνια ( τον χυμό)
2 πορτοκάλια (τον χυμό)
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ βάζοντας όλα τα υλικά μαζί και
ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε στην άκρη - Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το βάζουμε σε ένα μπολ
- Κόβουμε στην μέση τα σύκα και το σουρίμι καβουριού και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ με το λάχανο
- Προσθέτουμε και την καρυδόψιχα
- Τέλος περιχύνουμε με την βινεγκρέτ ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί και έπειτα μεταφέρουμε σε μία πιατέλα την σαλάτα μας