Συνταγή Ρεβίθια με Σπανάκι
Τα ρεβίθια με το σπανάκι είναι εναλλακτικό πιάτο της Μεσογειακής κουζίνας. Ιδανικό γεύμα για χορτοφάγους ή για άτομα που νηστεύουν.
Υλικά:
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 φλ. μαγειρεμένα ρεβύθια
- 300 γρ. σπανάκι κομμένο
- 1 φλ. φρέσκια ψιλοκομμένη τομάτα
- 1 κ.γλ. πάπρικα
- 1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
- 2 λεμόνια (χυμός)
- αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
Βράζουμε σε νερό. Αλλάζουμε μετά την πρώτη βράση και συνεχίζουμε το βράσιμο σε αλατισμένο νερό για περίπου 60-80 λεπτά.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μαζί με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το σπανάκι, την ντομάτα, την πάπρικα και τη ρίγανη. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το χυμό του λεμονιού και σβήνουμε τη φωτιά μετά από 10 λεπτά.
Διατροφικά σχόλια
Τα ρεβίθια με το σπανάκι είναι εναλλακτικό πιάτο της Μεσογειακής κουζίνας. Ιδανικό γεύμα για χορτοφάγους ή για άτομα που νηστεύουν.
Τα ρεβίθια είναι εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας και ταυτόχρονα περιέχουν υψηλό ποσοστό σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Κ και Β και άφθονα μέταλλα και ιχνοστοιχεία (σίδηρος, μαγνήσιο, ψευδάργυρος). Ο συνδυασμός με το σπανάκι ενισχύει την πρόσληψη σε πληθώρα θρεπτικών στοιχείων, όπως ο σίδηρος και οι φυτικές ίνες.
Εξαιρετικά απαραίτητη είναι η προσθήκη του λεμονιού και της τομάτας, καθώς λόγω της βιταμίνης C που περιέχουν, ενισχύεται η πρόσληψη του γεύματος σε σίδηρο. Το συγκεκριμένο γεύμα μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα που είναι τόσο απαραίτητο αυτή την περίοδο. Ιδανικά, συνδύασε το με παρθένο ελαιόλαδο και ψωμί ολικής άλεσης !