Πώς δεν θα μαυρίσει το αβοκάντο
Μαύρο αβοκάντο; Το καθάρισες και δεν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις ολόκληρο. Κανένα πρόβλημα! Απλά εφάρμοσε έναν από τους παρακάτω τρόπους για να μην μαυρίσει.
#1 Κρεμμύδι
Αρχικά, θυμήσου ότι το μισό κομμάτι που θέλεις να αποθηκεύσεις πρέπει να μείνει ΜΕ τη φλούδα του. Κόψε ένα κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και βάλε το σε ένα μπολ. Επάνω του τοποθέτησε το αβοκάντο -με τη σάρκα προς τα πάνω, να μην ακουμπάει στο κρεμμύδι. Τύλιξε το με ένα wrap για να μη μυρίσει το ψυγείο και βάλτο μέσα.
#2 Λεμόνι
Ρίξε λίγο λεμόνι στη πάνω στην σάρκα του και εκείνο θα κάνει τη… δουλειά του.
#3 Λάδι
Άλειψε το κομμένο κομμάτι με λίγο ελαιόλαδο στο πινέλο. Αυτό θα δημιουργήσει ένα τεχνητό φιλμ προστασίας που δεν θα του επιτρέψει να γίνει ένα μαύρο αβοκάντο.