Muffins με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο (χωρίς ζάχαρη)
Μια συνταγή για υγιεινά κεκάκια είναι πάντα ευπρόσδεκτη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτά είναι σοκολατένια.
Αυτά είναι τα υλικά για αυτά τα τόσο νόστιμα και υγιεινά muffins, που είναι ιδανικά για το πρωινό μας
ή για ένα απογευματινό σνακ που θα μας γεμίσει ενέργεια.
Η συνταγή (για 12 muffins)
3 μέτριες. ώριμες μπανάνες
130 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γραμ. φυστικοβούτυρο
1 αβγό
200 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης
40 γραμ. κακάο
1 κ.γ. σόδα
75 γραμ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια
Μεταφέρουμε το χυλό σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το αβγό και ανακατεύουμε με το μίξερ ή με έναν αβγοδάρτη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα στερεά υλικά στα υγρά.
Ανακατεύουμε τα κομματάκια της κουβερτούρας με λίγο αλεύρι, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε να μοιραστούν ομοιόμορφα.
Βάζουμε θήκες σε μία φόρμα για muffins και τις λαδώνουμε ελαφρά. Μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στις 12 θήκες
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς (με αέρα) για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι αν εισάγουμε στο κέντρο
ενός muffin μία οδοντογλυφίδα, εκείνη βγαίνει καθαρή.
Πηγη : www.myblissfood.gr