Μερίδες 5
10 μπουτάκια κοτόπουλο
½ φλ. μέλι
½ φλ. μουστάρδα Dijon
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ταμπάσκο
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπολ φτιάχνουμε τη μαρινάδα, βάζουμε μέσα το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το ταμπάσκο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε σακούλα τροφίμων, το περιχύνουμε με τη μαρινάδα μας και το κλείνουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ανακινώντας το σακουλάκι κατά διαστήματα.
Ύστερα στραγγίζουμε το κοτόπουλο και βάζουμε τη μαρινάδα να βράσει σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και αφού έχει πάρει μερικές βράσεις η μαρινάδα και έχει στύψει ελαφρώς περιχύνουμε πάλι το κοτόπουλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να καραμελώσει.
Πηγη : botrini.gr