Υγιεινό μπολ (Buddha bowl) με μοσχαρίσιο κιμά, ρύζι και σουσάμι
Συνταγή για 4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
400 γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
70 γρ. σάλτσα σόγιας
3 κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα
Μισό μάτσο κόλιανδρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Σουσάμι για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά. Με ένα σύρμα χειρός τον ανακατεύουμε συνέχεια ώστε να μην κολλήσει και να αφρατέψει.