H σαλάτα των πρωταθλητών
Η σαλάτα των πρωταθλητών είναι must για μια αθλητική διατροφή. Την βρήκαμε στο site του Ακη Πετρετζικη και την μοιραζόμαστε μαζί σας.
- 450 γρ. φασόλια χάντρες κτψ
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 15 τοματίνια
- 10 ελιές
- 1 αβοκάντο
- 90 γρ. κινόα
- 150 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
- ξύσμα από 2 λάιμ
- χυμό από 2 λάιμ
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι δυόσμο
- 1 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. μαϊντανό και δυόσμο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- 15′ Χρόνος Εκτέλεσης – 15′ Χρόνος Ψησίματος – Συνταγή για 4-6 Μερίδες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα φασόλια και βράζουμε για 15 λεπτά.
- Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πιπεριές, τα τοματίνια στη μέση, τις ελιές γύρω γύρω από το κουκούτσι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε κομμάτια του 1 εκ.
- 5 λεπτά πριν βγάλουμε τα φασόλια, προσθέτουμε την κινόα στην κατσαρόλα και βράζουμε και τα δύο μαζί για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το καλαμπόκι, το ξύσμα και τον χυμό από τα λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό, τα ρίχνουμε στο μπολ και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Σουρώνουμε τα φασόλια με τη κινόα, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό να να κρυώσουν και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε το μέλι για να ισορροπήσουμε την οξύτητα και σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά, πιπέρι και με ελαιόλαδο.