Αυτή η σαλάτα αξίζει 20 λεπτά break από τη δουλειά σου
Υλικά δια την σαλάτα:
1 φλιτζάνι βρασμένη κινόα
4-5 φλιτζάνια kale, ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1-2 φλιτζάνια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση για την σαλάτα:
Τοποθέτησε την κινόα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, αφαίρεσέ την από την φωτιά και άφησέ την να κρυώσει.
Ψιλόκοψε το kale και τοποθέτησέ το σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε το αλάτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε καλά -για περίπου 5 λεπτά- ώστε να «μαραθεί» το kale.
Στη συνέχεια ρίξε στο ίδιο μπολ τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το ρόδι, τα αμύγδαλα και τη κινόα. Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Ακολούθησε το fmh.gr στο Google News, στο Twitter, στο Facebook στο Υoutube και στο Instagram