Ο πυγμάχος που αγωνίσθηκε ετοιμοθάνατος για να «ταΐσει τα παιδιά του»
Ο Μπίλυ Μισκ είχε περισσότερες από 70 νίκες και ήταν ένας από τους καλύτερους πυγμάχους τη δεκαετία του 1920. Διαγνώστηκε με θανατηφόρα ασθένεια όταν ήταν 24 χρονών, αλλά ζήτησε να αγωνιστεί για τελευταία φορά προκειμένου να πάρει χρήματα για να μεγαλώσει τα παιδιά του.
Ο πυγμάχος από τη Μινεσσότα εκτός του να αγωνίζεται στα ρινγκ, διατηρούσε και μία επιχείρηση πώλησης αυτοκινήτων. Η δουλειά του δεν πήγαινε καθόλου καλά, ενώ οι οικονομικές απαιτήσεις αυξήθηκαν όταν έκανε παιδιά.
Η διάγνωση με τη «Νόσο του Μπράιτ» Νέος ακόμα διαγνώστηκε με τη Νόσο του Μπράιτ, μια θανατηφόρα ασθένεια των νεφρών, η οποία έφθειρε την υγεία του με γρήγορους ρυθμούς. Οι γιατροί του είχαν δώσει πέντε χρόνια ζωής. Ήταν ένας εξαιρετικός μποξέρ και παρά τη διάγνωση συνέχισε να αγωνίζεται. Ωστόσο ήταν και η περίοδος όπου κατέγραψε και τις περισσότερες ήττες, από τις συνολικά 13.
Τα Χριστούγεννα του 1923 επισκέφθηκε τον γιατρό του και τα αποτελέσματα ήταν για αυτόν αποκαρδιωτικά. «Έχεις τρεις μήνες ζωής…» Από τότε είχε περάσει ένας χρόνος από την τελευταία φορά που μπήκε στο ρινγκ και είχε γνωρίσει την ήττα φανερά αδυνατισμένος και καταβεβλημένος. Αφού πήρε τις εξετάσεις από το γιατρό του, επισκέφθηκε τον ατζέντη του και πεσμένος στα γόνατα του είπε: Σε παρακαλώ… Έναν τελευταίο αγώνα για να ταΐσω τα παιδιά μου τώρα στις γιορτές»
Ο ατζέντης του, Τζακ Ρέντι, του είπε ότι στην κατάσταση που ήταν θα τον σκότωνε ο οποιοσδήποτε αντίπαλος. «Και τι σημασία έχει; Έτσι κι αλλιώς πεθαίνω», απάντησε ο Μισκ. Ο ατζέντης πλέον δε μπορούσε να αρνηθεί και ο αγώνας ορίστηκε για τις 7 Νοεμβρίου 1923 και αντίπαλος του ήταν ο Μπιλ Μπρέναν. Η προετοιμασία του Μισκ δε θύμιζε σε τίποτα προετοιμασία κανονικού μποξέρ. Ούτε γυμναστήριο, ούτε ασκήσεις τακτικής. Το πρόγραμμα περιείχε κοτόσουπα, παυσίπονα και πολλή ανάπαυση στο κρεβάτι για να μην ταλαιπωρηθεί άλλο ο ήδη εξαντλημένος οργανισμός του. Ο μεγάλος αγώνας στο ρινγκ είχε ξεκινήσει και η διαφορά ανάμεσα στους δύο πυγμάχους ήταν χαώδης. Ο Μπρέναν με περισσότερα κιλά και καλύτερη φυσική κατάσταση, είχε τον Μισκ σε μία συνεχή άμυνα.
Το θαύμα όμως δεν άργησε να γίνει. Στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Μισκ με μεγάλα αποθέματα ψυχικής δύναμης, κατάφερε να αλλάξει τον αγώνα. Πρώτα με ένα αριστερό κροσέ στον τρίτο γύρο και με ένα άπερκατ στον τέταρτο, ο αντίπαλος έμεινε κάτω και ο Μισκ νίκησε για τελευταία φορά. Το όνειρο των Χριστουγέννων Ο Μπίλι Μισκ εκτός από τη δόξα, είχε εισπράξει και το ποσό των 2,400 δολαρίων.
Οι γιορτές στο σπίτι της οικογένειας 40 μέρες μετά ήταν το δώρο που ήθελε ο πυγμάχος, αφού μπόρεσε να κάνει το τελευταίο χριστουγεννιάτικο τραπέζι για την οικογένειά του. Την επόμενη μέρα ο Μισκ τηλεφώνησε στον ατζέντη του. «Πεθαίνω», του είπε. Ο σπουδαίος πρωταθλητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πέθανε την πρωτοχρονιά του 1924. Ο Μπίλι Μισκ όσο αγωνίστηκε κατέγραψε 72 νίκες (33 νοκ αουτ), 15 ισοπαλίες και 13 ήττες, ωστόσο οι περισσότερες ήττες ήρθαν για τον πυγμάχο αφού είχε διαγνωστεί με τη θανατηφόρα ασθένεια. Μπήκε στο «Hall of Fame» του αθλήματος το 2010 .
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ : Αρχαίοι Έλληνες πυγμάχοι. Ήταν σκληροτράχηλοι και αγωνίζονταν χωρίς γάντια μέχρι τελικής πτώσεως…
Πηγή : mixanitouxronou