Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και σως ταχίνι
Για 4-6 Μερίδες
Για το dressing
- ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.γ. σιρόπι σφένδαμου ή μέλι
- 1 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 καρότο καθαρισμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα
Για το dressing
- Σε ένα μούλτι βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το σιρόπι σφένδαμου, το σκόρδο, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σαλάτα
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Κόβουμε τις πιπεριές και το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε το dressing στο μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
Διατροφικός
πίνακας
Διατροφική αξία ανά μερίδα
5 %
(γρ.)
3 %
Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα
Πηγή :akispetretzikis.com