Μια μοναδική σε γεύση συνταγή για μπανανόψωμο
Το μπανανόψωμο είναι μια συνταγή πολύ διάσημη στο εξωτερικό (λέγεται banana bread), έχει σαν κύριο υλικό τις μπανάνες και υπάρχουν διάφορες εκδοχές αυτού του νόστιμου γλυκού «ψωμιού» που μοιάζει με κέικ.
Η συνταγή που ακολουθεί για να φτιάξεις μπανανόβωμο δεν περιέχει ζάχαρη και βούτυρο αλλά βασίζεται στη γλυκύτητα που δίνουν οι ώριμες μπανάνες και το μέλι. Έχω προσθέσει σταγόνες κουβερτούρας, που μπορείς να τις παραβλέψεις ή να αυξήσεις την ποσότητα ανάλογα.
Δεν χρειάζεται μίξερ και είναι εύκολο κ γρήγορο στην παρασκευή.
Μπορείς να φυλάξεις φετούλες απο το ψωμί με τις μπανάνες στην κατάψυξη σε σακούλες τροφίμων και να έχεις οποία στιγμή χρειαστείς ένα γλυκό σνακ.
Συνταγή για μπανανόψωμο
Η κάθε φέτα των 85 γρ έχει περίπου 200 θερμίδες.
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας
1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
4 κ.σ μέλι
3 μπανάνες αρκετά ώριμες
2 αυγά
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
192 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
96 γρ. αλεύρι ντίνκελ
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ μαγειρική σόδα
κανέλα, μοσχοκάρυδο, αλάτι
μισό φλιτζάνι κουβερτούρα σταγόνες ή μικρά κομματάκια
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι, το γιαούρτι και το μέλι
Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις κάνουμε πουρέ
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και το ρίχνουμε στο μείγμα
Προσθέτουμε όλα τα στεγνά υλικά στα υγρά, τα άλευρα, το μπείκιν, τη μαγειρική σόδα, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά για να πάει παντού
Βάζουμε μια λαδόκολλα στη φόρμα του κέικ μας και ρίχνουμε το μείγμα μας
Ψήνουμε το ψωμάκι για περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Tip: Μπορείς να φτιάξεις και ατομικά ψωμάκια αρκεί να βάλει το μείγμα σε ταψάκι για μάφινς και να ψήσεις για 25 λεπτά.
Enjoy your μπανανόψωμο
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ : Πρωινό: Μια συνταγή με μπανάνες που θα σε γεμίσει με ενέργεια
Ακολούθησε το fmh.gr στο Google News, στο Twitter, στο Facebook στο Υoutube και στο Instagram
Χρυσή Κοτσωνη
Fitness Blogger