To CV του Personal Trainer: Πώς να Ξεχωρίσεις
Ο σκοπός ενός προσωπικού γυμναστή είναι να εμπνέει τους αθλούμενους και να παρέχει εξατομικευμένα προγράμματα εκγύμνασης. Αυτό απαιτεί σωστό προγραμματισμό, πειθαρχία και φυσικά τις κατάλληλες γνώσεις. Όλα αυτά, λοιπόν, θα πρέπει να αναδεικνύονται στο βιογραφικό σημείωμά σου.
Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στο πώς μπορείς να ξεχωρίσεις ως personal trainer, είτε ως υπάλληλος είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας, σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά εργασίας.
Μία παράγραφος μπορεί να κάνει τη διαφορά
Πέραν των συνηθισμένων στοιχείων επικοινωνίας που πρέπει να συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου, εστίασε στην αυθεντικότητα.
Πρόσθεσε κάτω από τα στοιχεία σου μία σύντομη παράγραφο, όπου θα αναφέρεις συνοπτικά τη φιλοσοφία σου, τον τρόπο με τον οποίο δουλεύεις και το όραμά σου. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις την ευκαιρία να συστηθείς σε πιο προσωπικό επίπεδο και να αναδείξεις πτυχές της δουλειάς σου και του χαρακτήρα σου.
Πρόσεξε, ωστόσο, να μην το παρακάνεις. Τρεις με τέσσερις προτάσεις είναι αρκετές.
Παρουσίασε την προϋπηρεσία σου με έξυπνο τρόπο
Όχι, δεν αρκεί να αναφέρεις την επιχείρηση ή τον φορέα στον οποίο εργαζόσουν και το χρονικό διάστημα απασχόλησης.
Χρησιμοποίησε αυτήν την ενότητα για να αναδείξεις τις δεξιότητες που ανέπτυξες κατά τη διάρκεια της δουλειάς σου. Παράθεσε τις θέσεις εργασίας που κατείχες, ξεκινώντας με την πιο πρόσφατη και για κάθε μία πρόσθεσε τις αρμοδιότητές σου και την εμπειρία που απέκτησες. Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις bullets σε αυτό το σημείο, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο ευανάγνωστο.
Η εκπαίδευση πρέπει να συμπληρώνει αρμονικά το βιογραφικό σου
Ήρθε η ώρα να παρουσιάσεις την εκπαίδευση που έχεις λάβει, συμπεριλαμβανομένων των πτυχίων και των πιστοποιήσεων που με τόσο κόπο απέκτησες. Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι θεωρούν ότι αυτή η ενότητα είναι η πιο σημαντική, ενώ στην πραγματικότητα πρέπει απλώς να συμπληρώνει αρμονικά το CV σου.
Εάν έχεις ήδη εφαρμόσει τα παραπάνω, τότε θα έχεις ήδη παρουσιάσει τις σημαντικές πτυχές της εκπαίδευσής σου. Οπότε, σε αυτήν την ενότητα, θα πρέπει να εστιάσεις στο τυπικό κομμάτι.
Για κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις το χρονικό διάστημα της εκπαίδευσης, τον τίτλο του, τον εκπαιδευτικό φορέα και συνοπτικά τις γνώσεις, τις τεχνικές και τις δεξιότητες που αποκόμισες.
Events & Retreats
Μην ξεχάσεις να αναφερθείς και στα events ή retreats, όπου συμμετείχες, είτε ως εκπαιδευτής είτε ως αθλητής ή εκπαιδευόμενος. Η συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις δείχνει γνήσιο ενδιαφέρον για το αντικείμενο και μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει υπέρ σου.
Παράλληλα, μπορείς να αναζητήσεις τέτοια προγράμματα και να δηλώσεις συμμετοχή, με σκοπό να αποκτήσεις νέες εμπειρίες, να γνωρίσεις άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα, αλλά και να εμπλουτίσεις μελλοντικά το βιογραφικό σου.
Μη στέλνεις σε όλους το ίδιο βιογραφικό
Εάν βρίσκεσαι σε φάση αναζήτησης εργασίας, διάβασε προσεκτικά κάθε αγγελία και εστίασε στο γιατί είσαι ένας ιδανικός υποψήφιος γι’ αυτή τη θέση. Πριν στείλεις το βιογραφικό σου, επανεξέτασέ το.
Προσάρμοσε την εισαγωγική σου παράγραφο σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε θέσης εργασίας και φρόντισε ώστε να τροποποιήσεις—εάν χρειάζεται—όλες τις υπόλοιπες ενότητες κατάλληλα.
Μπορεί η αναζήτηση εργασίας ως personal trainer να είναι μια απαιτητική διαδικασία, ωστόσο, εάν εφαρμόσεις τις παραπάνω συμβουλές, θα καταφέρεις να ξεχωρίσεις και να ακολουθήσεις μια καριέρα που θα σου ταιριάζει και θα απολαμβάνεις την κάθε μέρα.
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες το jobseeker.gr
Ακολούθησε το fmh.gr στο Google News, στο Twitter, στο Facebook στο Υoutube και στο Instagram