Κρύα σαλάτα με πένες ή βίδες και τόνο
2 φλιτζάνια βίδες ή πένες
1 κονσέρβα τόνο
Μισό κρεμμύδι κομμένο
6 κρεμμυδάκια για στιφάδο, ψιλοκομμένα
Μισή πιπεριά-καμπάνα σε ό,τι χρώμα θέλετε, ψιλοκομμένη
1 τομάτα, κομμένη σε κύβους
Μαγιονέζα
2-3 βρασμένα αυγά
Λίγο χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο (αποξηραμένο) και λίγο θυμάρι
Τι πρέπει να κάνετε
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
Έπειτα, αναμίξτε τις βίδες, τον τόνο, τα κρεμμύδια, την πιπεριά και την τομάτα μαζί με τη μαγιονέζα. Βάλτε αρκετή ποσότητα μαγιονέζας ώστε η σαλάτα να φαίνεται υγρή αλλά να μην καλύπτει εντελώς τα υλικά. Προσθέστε τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο, τον άνηθο και το θυμάρι. Στο τέλος, ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού και μετά βάλτε τη σαλάτα στη συντήρηση για αρκετές ώρες. Πριν τη σερβίρετε, ελέγξτε μήπως χρειάζεται λίγη μαγιονέζα ακόμα και στη συνέχεια γαρνίρετε με τα αυγά.
Φυσικά, εκτός από βίδες μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια συνταγή και για πένες.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ : Πρωινό γεμάτο ενέργεια και θρεπτικά συστατικά
Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα τόνου
*Φωτογραφία: closetdomesticbunny.blogspot.gr
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 2 μερίδες)
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεσαίο σε μέγεθος κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 πασάτα ή ψιλοκομμένες τομάτες για την κόκκινη σάλτσα
¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
1 κονσέρβα τόνο, από την οποία θα έχετε αφαιρέσει τα υγρά
1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
2 κουταλάκια του γλυκού πράσινες ελιές
250 γραμμάρια μακαρόνια
Τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
Τι πρέπει να κάνετε
Ρίξτε το ελαιόλαδο σ’ ένα σκεύος και αφήστε το κρεμμύδι κα το σκόρδο να σοταριστούν. Στη συνέχεια, προσθέστε την πασάτα ή τις ψιλοκομμένες τομάτες, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και περιμένετε μέχρι να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα, ρίξτε τον τόνο, τις ελιές και την κάπαρη και αφήστε τα μέχρι να «δέσουν» με τη σάλτσα.
Στο μεταξύ, βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και βγάλτε τα ανάλογα με την προτίμησή σας, όταν μαλακώσουν ή όταν είναι al dente.
Αφού τα σουρώσετε, περιχύστε με την κόκκινη σάλτσα, ρίξτε τριμμένο τυρί και απολαύστε!
Σάντουιτς με τόνο
Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 4 σάντουιτς)
2 κονσέρβες τόνου σε νερό
Μισό φλιτζάνι κομμένο σέλερι
1 μικρό κρεμμύδι
Μισό φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
8 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης ή άλλο ψωμί της αρεσκείας σας
Τι πρέπει να κάνετε
Σουρώστε τον τόνο για να φύγει το νερό και στη συνέχεια κόψτε το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ, αναμίξτε τον τόνο, το σέλερι, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο. Μοιράστε το μίγμα πάνω σε 4 φέτες και στη συνέχεια σκεπάστε τις με τις υπόλοιπες.
Μπέργκερ από τόνο (υλικά για 4 μπέργκερ)
Τι θα χρειαστείτε
2 κονσέρβες τόνο σε νερό, από τις οποίες θα έχετε αφαιρέσει τα πολλά υγρά
2 αυγά χτυπημένα
1 καρότο ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού γαλέτα (τριμμένη φριγανιά)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Πιπέρι
4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
4 ψωμάκια για μπέργκερ
Τι πρέπει να κάνετε
Σε ένα μπολ, αναμίξτε τον τόνο, τη γαλέτα, το κρεμμυδάκι, τον βασιλικό και το πιπέρι. Αφού ανακατέψετε καλά όλα τα υλικά, σχηματίστε 4 μπιφτέκια.
Ρυθμίστε το μάτι στη μεσαία ένταση και ρίξτε στο τηγάνι το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα μπιφτέκια για 4-5 λεπτά σε κάθε πλευρά. Ωστόσο, γυρίστε τα προσεκτικά με μια σπάτουλα σιλικόνης γιατί θρυμματίζονται εύκολα. Αφού τα βγάλετε, τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας που θα απορροφήσει το λάδι. Έπειτα, κόψτε στη μέση τα ψωμάκια στα οποία θα προσθέσετε μαρούλι, μαγιονέζα ή ό,τι άλλο προτιμάτε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Αθλητική διατροφή δεν σημαίνει μόνο κοτόπουλο, ρύζι και μαρούλι