Με φλούδα ή χωρίς; Μάθε για 11 γνωστά φρούτα και λαχανικά
11 φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώτε με την φλούδα
Ροδάκινα
Η κατανάλωση μόνο της σάρκας των ροδάκινων μειώνει τα αντιοξειδωτικά που καταναλώνονται κατά 13 έως 48 τοις εκατό, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Το χλωρογενικό οξύ που βρίσκεται στη φλούδα των ροδάκινων συμβάλλει στην πρόληψη της αύξησης του σωματικού βάρους, της αντίστασης στην ινσουλίνη και της συσσώρευσης λίπους στο ήπαρ εμποδίζοντας το ένζυμο αφυδρογονάση της γλυκόζης-6-φωσφορικής.
Αγγούρι
Η φλούδα του αγγουριού έχει σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών, φυτικών ινών, καλίου, βιταμινών και β-καροτενίου. Η κατανάλωση αγγουριού με τη φλούδα βελτιώνει την υγεία των οστών και μειώνει τον κίνδυνο θρόμβων και δυσκοιλιότητας, εκτός από τη βελτίωση της όρασης και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.
Δαμάσκηνα
Τα δαμάσκηνα είναι γεμάτα φυτικές ίνες στη φλούθδα τους, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Η βιταμίνη C στα δαμάσκηνα μειώνει την ποσότητα των ελεύθερων ριζών, οδηγώντας σε ενισχυμένη κυτταρική υγεία.