Συνταγή : Ψαρονέφρι με γιαούρτι και ginger

Συνταγή : Ψαρονέφρι με γιαούρτι και ginger

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ

Υλικά για το ψαρονέφρι:

2 ψαρονέφρια 500 γρ. το καθένα

2 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. τριμμένη κανέλα

2 κ.γ. τριμμένο κύμινο

2 κ.γ. τριμμένο ginger

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για το γιαούρτι:

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.γ. τριμμένο ginger

1 κ.γ. τριμμένο κύμινο

10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανα μερίδα

Θερμίδες 275 14%

Λίπος 7.8g 11%

Kορεσμένα 2.5g 13%

Πρωτείνες 45.5g 91%

Yδατάνθ. 2.4g 1%

Σάκχαρα 2.4g 3%

Αλάτι 0.118g 1.97%

Ινες 0g 0%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Καίμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λαδώνουμε ελαφρά τα δύο ψαρονέφρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τους δίνουμε καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Παράλληλα, σε ένα πιάτο ρίχνουμε το κύμινο, την κανέλα και το ginger και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μόλις ετοιμαστούν τα ψαρονέφρια, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε στο πιάτο με τα μπαχαρικά. Κυλάμε τα ψαρονέφρια πάνω στα μπαχαρικά ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια τους. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε πάνω σε μίκκρη σχάρα, από κάτω τοποθετούμε ένα ταψί φούρνου και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Εκτέλεση για το γιαούρτι: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα μπαχαρικά, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε με το ψαρονέφρι μόλις ετοιμαστεί.
Πηγή :  giorgostsoulis 
Σωκράτους 147, Καλλιθέα, Αθήνα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media